Dagens slit

2007-06-30 @ 18:13:04

Har varit på jobbhumör idag. Fixade dit det tredje lagret tätskikt på väggarna i badrummet. La även första lagret på golvet.
Gräset är även det klippt och så har jag lekt plåtmäster med plåten som sitter i nederkant av panelen på nybygget.
Syndade idag oxå, åt en äcklig kebab från ett nytt ställe i byn. Men hur äcklig den än var så slog den mig i huvudet och vips så hade jag sovit bort halva dagen...

Nu sitter jag här och inväntar elektrikern som skall byta ut elcentralen fullt ut. Blir snabbsäkringarnas jordfelsbrytare överallt nu.:)

Ha en trevlig helg alla ni där ute i vimlet.....

// D

Dagens händelser och en brakskit

2007-06-27 @ 22:04:04

Imorse for tösen och jag iväg med släpet i arla morgonstund för att betala och hämta hem allt kakel vi köpt till badrummet. Trött som hon är så pep hon och gnällde lite över vad den lilla visaren visade på klockan. Väl framme så upptäckte jag att dom inte hade öppnat ännu och beslutade lite raskt att vi skulle inhandla lite kaffe på den gyllene måsen. Sagt och gjort, där satt vi tösen och jag i bilen med väldoftande kaffe och varsin efterfrukosthambis:).

Klockan slog tio och vi hängde på låset hos kakelleverantören. Väl inne upptäckte jag att en pensionär hade hunnit för mig iallafall!!??? Hur gick det till. Vart kom han ifrån?

Jag betalade och grät och dom lastade mitt släp med ca 750kg kakelplattor. Bilen gick på knäna hen.
Väl hemma igen så kom kakelnissen och fixade dit värmeslingorna i golvet och så flöt han upp golvet inför kaklingen. Han sa att det gick åt 250kg gojs över värmeslingorna. Blir nog bra tänkte jag.

På kvällningen stod maten på bordet åt honan innan hon skulle resa till skåneland igen. Vi åt och hon for..Hej Svejs:(

Då kom tösen på att hon var akut skitnödig och beordrade mig att köra hem henne till sitt för att hon skulle få lätta på trycket. Ops tänkte jag och varvade upp motorn till max och laddade järnet den ynka milen till hennes hus som i detta nu kändes som en resa till Kiruna. Är man nödig så är man.
Jag sprängde ljudvallen och drog handbromsen vid huset och hon for iväg som en oljad blixt över gräset.
Stackars tös tänkte jag, att vara hos sin far en hel vecka utan skithus måste betraktas som ett djävulens påfund.
Jag väntade på henne och då hon kom ut igen så log hon mot mig och satte sig i bilen och blev tyst.

När vi kört en bit så sa HON : Du pappa, jag var tydligen inte skitnödig, det var bara en djävla massa gas!!!

Jag höll på att bryta ihop av skratt för hon sa det på ett så skönt sätt.
Och vet du!?; Jag satte på vattnet för att ingen skulle höra och du; stackars den fan som skall gå in där efter mig:)

Med tanke på hur länge vi skrattade åt detta så överlerver vi er alla:))

( Hon har godkänt detta inlägg)

// D

Blötdjur

2007-06-26 @ 07:05:58

Vädergudarna spelar oss ett spratt idag. Det vräker ner och kommer att regna hela dagen.
Eller som det stod på väderleksrapporten jag fick i min hand för en stund sedan:
Idag ihållande regn med inslag av regnskurar:)

Ha en härlig dag

// D

Premiärdoppet

2007-06-24 @ 17:07:29

Årets första dopp i det blå togs för en stund sedan vid en liten fin sjö här i närheten. Kroppen skakade av köld dom första minuterna innan den accepterade temperaturen. Runt sjön finns fina löpslingor och grillplatser. Här kommer jag att vara mycket i sommar. Kom ihåg förra sommaren då jag for dit långt innan ens tuppen hade vaknat. Tog en runda i skogen och avslutade med ett dopp och medhavd frukost.
Är en härlig känsla att sitta där på bryggan och bara vara för en stund. Känns som om jag är den enda personen i världen just då. Allt är knäpptyst och skogen speglar sig i det lugna vattnet.

// D

Slutregnat

2007-06-23 @ 20:40:33

Då börjar det bli en fin himmel över huset igen. Efter gårdagens regn så syns tydliga fåror på den lilla grusvägen som vi brukar gå på. Men nu måste sommaren hålla i sig för strax är det semester. Vilken semester det blir förresten. Nybygget måste målas och hallen skall fixas med golv och panel,  väv och en skvätt färg. Sedan måste ju trädgården städas efter allt byggande och sedan skall jag hänga upp nya hängrännor på huset..

Men det viktigaste är väl ändå att jag kan få slippa jobbet. Att jag sedan jobbar med huset i sommar oxå beror på dålig planering från min sida. Hade hoppats på en ledig semester. Men men, är lika glad för det..

Det blir ju bra då det blir klart..

Nu stundar en stund i soffan med tösen. Skall se någon film var det tänkt.

Jag önskar er en fin kväll..

// D

Blöt sill

2007-06-22 @ 15:01:01

Ja gott folk. Det blir en blöt midsommar:)
Regnet vräker ned över mitt hus. Står vatten i trädgården nu. Härligt med ett riktigt ösregn.
Hade solen stekt över det svenska folket så hade det blivit ett blött firande ändå.
Har firat med att spackla väggarna i hallen. I morgon slipar jag dom.

Var ute med hunden i skogen innan. Kändes som en djungel där inne och det enda som hördes var ljudet av regndroppar som träffade bladen på träden. Satte mig på huk och lät hunden löpa fritt bland alla dofter. Glömde tid och rum för ett tag .

Nu skall jag slå ihjäl en stund på att leta golv på internet till hallen.

Ta det lugnt med sillen:)

// D

Midsommar

2007-06-22 @ 09:35:08

Vaknade otäckt tidigt i dag. Strax efter sex i morse for jag upp och tog ut hunden. Vädret är blött som det brukar  denna dan.

Vill önska er alla en trevlig midsommar

// D

Allt händer på en gång

2007-06-21 @ 20:22:46

Hämtade tösen idag och for hem för att rasta hundarna. Efter en fin runda i en klibbig väderlek körde vi ner till ICA Maxi för att handla lite inför helgen. Kaoset där var ett spektakel av sällan skådat slag. Unga och gamla for fram och tillbaka och kundvagnsgnisslet ilade i mina öron. Den enda lugna människan där var en liten söt tjej i kassan som frågade med lugn röst om allt gått bra. Jo tack sa jag ,,, släpp ut mig...!

Har haft så mycket i huvet idag så att jag glömde ringa kakelfirman för att boka in och bekräfta att dom kan börja på måndag.

Skall ringa en viss bror i helgen och be honom om råd och hjälp med en viss hall.....

Honan flydde fältet över midsommar oxå. Tog sin pälstuss med sig.

Slut för nu.

// D

Gozzi 10 år

2007-06-20 @ 19:46:16

image213
Satt och lapade sol då denna kom svepande över mitt huvud

image215
Gozzis present, Herr Giraff om jag får be

image216
Blev uppskattad

image217
Trött efter allt stoj


// D

Midsommarafton.

2007-06-17 @ 21:29:02

Snart dags för svenskens legala fylleslag. Allt är tillåtet och förlåtet i samma ögonblick som gärningen begås. Tiotusentals dyngfulla människor samlas som vanligt på öland för att mäta sina krafter och se vem som lyckas sänka den där djävla ön.
Tidningarna frossar i svenskens elände och skyller allt på att det är midsommar. Jag skrev ett liknande inlägg i påskas utan reaktion. Är vi för präktiga att inse att vi inte kan ta en sup ibland och vara som folk. Utan hellre spara sig till våra högtidsdagar då det är tillåtet att supa skallen i bitar och slå bordsgrannen på käften.
Känner jag för att ta mig en dragnagel så gör jag det utan bekymmer. Men jag retar mig på allt elände som dessa dagar drar med sig. Varför kan folk inte festa , fira och njuta av midsommar utan elände. Nu är det ju långt ifrån alla som spökar till det i vårt land. Men tidningarna vinklar ju allt ,och vi andra så kallade skötsamma rusar till kiosken för att köpa ett nummer och läsa om de smaskiga detaljerna.

Hur som helst vill jag fråga dig som läst detta hur du tänker fira midsommar?

// D

Tack. Mer whiskey till mig.

2007-06-17 @ 21:12:07

Då närmar det sig med stora steg. Kakelfirman ringer i morgon bitti och sedan är det dags. Invigningen närmar sig och det kommer att bli skönt att få slå ner röven på en egen toalettstol:)
Och som jag skrev i mitt tidigare inlägg så skulle detta invigas med 12 årig maltwhiskey som alla som skrev ett inlägg skulle få smaka på . Tro det eller ej , jag får hela flaskan för mig själv. Inte ett enda inlägg:)
Kan se mig själv sitta på dass i en korgstol och njuta av utsikten med ett glas whiskey. Tack alla ni som ville att jag skulle få hela för mig själv, tack:)

// D

Kaklat samtal

2007-06-15 @ 18:39:26

Kunde med stolt röst ringa och berätta för kakelgubbarna att dom kunde komma när dom ville .
Sätter den sista gipsskivan i morgon bitti. Sedan kommer Rörkillen och fixar mina avlopp.
Detta innebär att jag bara har kaklingen kvar och sedan innertaket som är snabbt uppskruvat. Hallen skall fixas med med badrummet går som nummer ett. En sten har lossnat från mitt bröst. Har varit mycket på jobbet och mycket hemma. Och eftersom honan inte varit hemma och kunnat ge mig synpunkter ur en kvinnas perspektiv så har jag fått fixa mycket via telefon med henne. Hon vill helst inte bli inblandad i bygget och det respekterar jag fullt ut. Men ibland tänker två hjärnor bättre än en.
Men nu är det slutrakan som gäller. Pratade med kakelfirman idag och dom kommer att komma hit fortast möjligt för att börja med sitt.
Sedan skall det invigas med pompa och ståt. Bara så ni vet. Står ju en maltwhiskey på kylning....
(men ni som inte skriver inlägg får inget smaka) *ler*
Ikväll är det lugn och ro som gäller , måste varva ner då jag har inset att jag bara är en simpel människa och ingen maskin.

Jag önskar er en trevlig kväll

// D

Bajstolle

2007-06-14 @ 22:44:14

Har haft revision på jobbet idag. Gick bra sa dom vilket känns skönt för min del. Sedan ringde snickaren och gormade om att han skulle sätta gipset på väggar och golv idag så nu var jag tvungen att se till att få fram en badrumsinredning så vi skulle veta var grejorna skulle vara. Vidare så måste vi regla upp extra där det skall sitta skåp och dyligt. Fan så svårt när jag inte fått tag i något ännu. Skulle beställa rör och rördelar samt badrumsmöbler från rinkaby rör hade jag tänkt. Så idag kopplade jag släpet eftersom det var panik och skulle styra skutan mot skåneland. Som tur var tittade jag på nätet när dom stängde. Och tro det eller ej gott folk, dom har öppet Mån-Fre 07:00-16:00!!!
Klockan var nu tre och min chans var bortsopad totalt. När fan skall vi arbetare ha tid att åka ner till deras butik om dom har öppet på såna tider?
Visst kan jag förskottsbetala på nätet och få det hemskickat men jag vill ju se vad jag köper innan jag betalar.

Så här stod jag nu helt chanslös med min tidsplan i ena handen och en grymtande snickare i den andra. Då sprang jag upp till min Fujitsu Siemens Forsmark 1 och kopplade upp mig på nätet för att jaga mitt villebråd.
Hittade det till slut i Karlshamn. Det fanns mycket att välja på i butiken. Tjejen som hjälpte mig lyckades att få mig att inse att man får det man betalar för. Billigt är gott och är en bajstolle i det stora hela. Visst är det billigt med en toalett från långtbortistan, men går den sönder så blir det till att panikkrama en tall på huk i skogen då det inte går att hitta delar till den. Sagt och gjort. Köpte på mig det som behövdes. Nu är min budget tom. Pengarna som inte finns skall nu räcka till elen , VVS , och tvättmaskin och innertak........
Och på väg hem pratade jag med honan som undrade om jag ätit idag? EH nej sa jag och fick en hagelsvärm i örat. Hon hörde nog hur sliten jag är. Fick en fetorder att genast ombesörja så att min kropp får i sig något och det snabbt. Blev en pizza på väg hem. Väl hemma så dukade jag fram pizza och en kall pissöl och satte mig för att äta.

Hann inte hela pizzan för snickaren kom och skulle se vad jag hade köpt ,och så ville han se vart jag skulle sätta upp sakerna någonstans. Suck,, pizzan får vänta tänkte jag och greppade tumstock och badrumsmöbel.
Mättte en stund och upptäckte att hunden stod och tittade på oss . Söt hund tänkte jag samtidigt som snickaren tackade för sig och åkte. Rusade genast in för att vräka i mig den sista biten och hittade min tomma pizzakartong!!?? Min hund har ALDRIG tagit något från bordet tidigare. Kartongen var ren och fin och min feferoni låg vackert vid sidan av kartongen..
Tack hund,, tack....
Somliga straffar gud genast heter det ju och det stämmer faktiskt, för när den lilla oskyldiga vovven skylle gå ut från nybygget så halkade han till och for ner i den utgrävda grunden under huset. Såg fyra tassar försvinna i ett moln av isolering och brädor.... Han gnydde lite i fallet men är på benen igen...Hoppas han har lärt sig en läxa......

Nu skall jag till sist visa vad jag har köpt....
Duschdörrarna kommer nästa vecka.
Hoppas att det blir bra nu.. Bara det blir klart..

image208
Skåpet kommer att hänga en bra bit upp på väggen. Sedan kommer en stor spegel och övers en ljusramt med lampor.


image209

Toaletten och handfat med skåp kommer från Svedbergs.
Får duga..


God natt
// D


 

Stress?????

2007-06-13 @ 17:59:29

Nu har jag precis kommit hem efter jobb och ett möte. Nu stundar promenad med hunden och sedan skall här kluras på badrummet. Hinner inte med just nu! Tusen saker som skall eller rättare sagt skulle varit gjorda typ nyss. Stress ligger inte för mig men nu är det fullt upp. Nästa vecka gott folk kan det vara redo för att kakla:)
Fattar ni vad gott det ordet ligger i min mun....Mmmm KAKLA:)

Får se hur det blir...

// D

Zzzzzzzzzz

2007-06-11 @ 23:14:00

Känner mig sliten gott folk. Stor och stark men nu säger kroppen stopp. Stopp och belägg. Bygger går strax över mina tillgångar tyvärr. Så nu gäller det att prioritera de saker som krävs för att allt skall funka. Om jag bara hade semester nu,, behöver sova känner jag. Har suttit och räknat ögonen gråa av siffror och tillbehör. Så nu tänker jag att om jag hade tänkt till innan jag tänkte så kanske jag hade tänkt rätt!!!


Skall sova nu med min kära Sandras röst i mitt minne. Älskar henne så.....


Sov gott alla ni som har ett badrum :)

// D

Veckan som kommer

2007-06-10 @ 21:54:12

Då är det strax måndag igen. Denna veckan blir längre än normalt. Inte det att det blir fler timmar , utan att jag har mycket som kommer att ske på jobbet i veckan. Längtar faktiskt redan till fredag. Men jag håller modet uppe.

Värmen håller i sig här på landet. Hjälper inte att vädra. Innan så kom det en regnskur och det tog inte många sekunder förrän snickaren ringde och frågade om det regnade här. Han var nervös över att det skulle regna in i vårt bygge eftersom han inte fått dit dörren och ena fönstret ännu. Men jag tröstade honom och förklarade att jag redan hade tänkt på att täcka bygget med byggplast och annat som jag hittade. Och eftersom det skall bli sämre väder på onsdag så vet jag att han kommer att fixa det som krävs lite snabbt..

Tandläkaren skall in i min mun och rota i morgon efter jobbet. Är så trött på tandläkare. Hatar det och hatar priset oxå.

Annars är allt bra....


// D

Bilder i värmen

2007-06-10 @ 21:18:30

image199
I väntan på bättre tider:)



image200
Hittade honom snarkandes bakom huset i skuggan

image201
Zzzzzzzz


image202
Kvällspromenad i parken

image203


image204
Fred vill väl alla ha eller ?


image205
Östra utsikten

image206
Bara så ni vet:)

image207
Vill ha ett grisöra typ NU. Vem kan neka honom det efter denna bilden?

// D

Jag flyter bort

2007-06-09 @ 23:12:45

Fan vad varmt det är nu, skall inte gnälla men jag är överhettad.

image198

Solen har stått på helljus över huset hela dan och nu vädrar jag för fullt.

Snickeriet har stått stilla idag. Men Rörläggaren kom och drog fram vatten till badrummet i alla fall..
Han låg här under huset och svor över värmen..(hehe)
Jag fick trösta honom med lite kallt mineralvatten.

// D

Tjohoo

2007-06-08 @ 21:26:40

image195



¨'
image196



image197

Det är lite ovant att gå på ett nytt underlag. Men husse tyckte att jag skulle...

// D

Det rör på sig i värmen

2007-06-07 @ 22:14:46

image189
Dags för fönster

image190
Dags för dörr

image191
Dags för isolering & golv

image192
Tungt

image193
STOPP!! Jag försöker faktiskt äta ett grisöra här!...BACKA annars hugger jag dig i benet:)

image194
Saknar matte

// D

Titta på krysset :)

2007-06-06 @ 19:25:37

image188
Händer det något:)

// D

RÖD dag

2007-06-06 @ 19:05:48

Här har det firats idag med hammarslag och glada toner till sågens frasande i virket.
Bygget har börjat att ta form nu. Till helgen ligger isoleringen i golv och väggar på plats och golvskivorna är där de skall vara.

// D

Ge mig tips please:)

2007-06-04 @ 22:02:21

Har snart allt jag behöver till bygget.. Men det är ett par saker kvar.. Och kanske kan du som läser detta bidra med ett billigt och bra tips till lilla mig:)


Kvar att inhandla:

1, Toalettstol
2, Handfat
3, Duschkabin eller dörrar
4, Innertak
5, Belysning till innertaket
6, Badrumsmöbler
7, Tvättmaskin och tumlare
8, Toadörr
9, Ytterdörr
10, Vin eller drinktips till invigningen , (12 årig malt whiskey är på kylning...:)

// D


 

Uppdatering

2007-06-04 @ 21:51:06

image183
Dags för läkt och tak i svart plåt. Kommer om två veckor

image184
Nyinköpt fönster till badrummet.. Långt under halva priset tack vare att en kund köpt fel fönster...Tack:)

image185
Tak sett från tårna

image186
Översikt

image187

Och här är vår byggherre....


// D

Jag är bara bäst:)

2007-06-04 @ 19:32:45

Här står jag framför spegeln,och ler i välbehag,ja tänk vad jag kan njuta av mig själv var enda dag, Vad kan man annat göra när man är så snygg som jag. Min underbara varelse, och superintellekt, gör att jag kan se mig själv med verkligt djup respekt, för ingen kan ju neka till att jag är helt perfekt. jag är bara bäst,, jag är bara bäst lalalallaalaaalllaaalalalalallalaala  :)


Hörde denna låt av Eddie Meduza och kände att den gjorde mig glad... Vi måste ta vara på livet vi lever nu... Vi har ju bara en chans så varför inte göra det bästa av det och älska sig själv lite mer!!.....:)


// D

Ledningsgata?

2007-06-03 @ 21:01:45

image182

// D

Kvalitetstid

2007-06-03 @ 20:34:34

Då har jag och honan tagit oss lite tid bara för oss. Vi har gått om varann en tid nu på grund av bygget. Hon har ju inte varit hemma på flera veckor och snart åker hon igen. Kände att vi måste ta oss lite tid tillsammans. Denna helgen gav det som krävdes. Blev en fin helg.
Nästa helg skall tösen komma hit . Skall bli roligt att träffa henne.  Då blir det full rulle som vanligt. Funderar på att dra ut henne på en fisketur med lite fika...

// D

Här skulle blivit ett inlägg

2007-06-02 @ 18:29:10

MEN hundarna ville ha mat typ NU

// D

Spika dig trött

2007-06-02 @ 12:33:56

Lördag idag. Snickaren kom inte igår på grund av kasst väder. Men nu idag så ligger det två killar och spikar hej vilt på bygget. Skall spika dit taket idag:)
Skall bli snorhett idag och imorgon så det gäller att passa på. Spika dig trött sa jag till snickaren.
Det är ett fasligt liv där ute. Spikandet ekar över nejden. Känns bra för mig att det händer lite även på helgen...

Ikväll är det fotboll i köpenhamn. Detta djävulens påfund. Men jag försår att det är en stor sport. Jag behöver ju inte titta¨på skiten.....

// D

God morgon

2007-06-01 @ 07:27:08

Fredag igen och nu skall det vilas mysas och räknas. Skall räkna på min lilla budget gällande badrummet. Stod och blickade ut över virket som bara väntar på att bli uppspikat. Svårt att räkna ut var vad och hur man skall placera tvättmaskiner mm för att det skall bli bra. Råder tydligen brist på virke säger de kunniga. Men vi skövlar ju skog för fulla spjäll ju! Vart tar virket vägen? Byggbranschen är knepig. Så fort man frågar någon om ditt eller datt så kommer det ett utlägg så man kräks utan att fatta vad som menas .
Satte lite press på min snickare där hemma och ställde lite frågor om olika saker som rör bygget.
Ja du vet det där släpper jag ut bara , det är inget problem, Och det där ja det släpper jag in lite så är det fixat!!
Ja ja tänkte jag , han vet nog bäst,,,, hoppas jag.....

// D