Gozzen

2006-12-31 @ 13:17:43

140235-9

Liten söt kompis som älskar sin soffa. Gå ut nu i regnet???
SKULLE INTE TRO DET HUSSE

Nyår

2006-12-30 @ 17:20:08

Imorgon är det återigen en svensk fyllehelg som slutar med avskjutna fingrar och trasiga skor.
Vi svenskar är nog experter på att hålla helg och då framförallt julgagen då de flesta går ut och super skallen i bitar och skryter om sina framgångar.
Med detta i mitt sinne sitter jag nu själv och avnjuter en kall öl medan mina medmänniskor stressar ihäl sig med skumpa och ståhej.
Stor mening att fira och hylla det nya året som i min mening börjar med allt som det gamla året lämnade efter sig.
Jobbet är sig likt och räkningarna kommer som vanligt.
Det enda som kanske skiljer sig på det nya året är att nu får man slita som en hund för att ha råd att betala för allt skit man köpte lagom till jul.
Nej jag är inte bitter, jag är precis likadan som er andra, dvs lika dum*ler*

Gott nytt på eder alla och till er som skjuter upp lönen för att er granne skall jubla så säger jag .....Suck


// D

God Jul

2006-12-24 @ 13:30:19

Då är det dags att återigen avnjuta en julmiddag i gott sällskap. Imorgon hämtar vi tösen som skall vara hos oss till efter nyår *jihi'

Gårdagen gick enligt planerna. Julskinkan blev perfekt liksom Janzon och knäck.
Julölen och den sedvanliga glöggen satt så det sved. Glöggen var med Whiskeysmak i år.

Dagens tanke går till alla ni fantastiska människor som jobbar och ser till att vårt samhälle funkar trots att vissa av oss sitter och myser i soffan med Kalle och hans vänner...

Så nu till er alla en riktigt GOD JUL




Lillejul

2006-12-23 @ 13:40:41

Idag har jag tomtetränat på vårt gym.Det var ganska tungt idag efter en veckas kroppsvila .
Jag tog min gode vän Andräjs med mig idag till träningen. Han förgyller träningen med tokiga kommentarer och roliga ideér. 

Skall nu ge mig ut i den stora skogen för att köpa mig granen som skall skina för oss i jul *hehehe*

Vik hädan alla markägare och vildvittror för här kommer jag... 

Nedräkning

2006-12-22 @ 20:28:31

Idag är det första riktiga julledighetsdagen på många år.Jag brukar jobba så här års.
Vi åt ostmackor till morgonkaffet idag*kärlek*
Sedan åkte vi upp till mina föräldrar för att tända ett ljus på deras grav och sjunga Hej tomtegubbar.
Efter det tog vi en nostalgitripp igenom mina gamla hemtrakter där mina barnsben sprungit mången mil.

Stor man behöver mat, och när hanens mage morrar ligger alla korvmojjar brunt till.
Skall ju inte äta onyttig mat tänker jag medan bilen helt själv kör oss till MC Dånalds*ler*
Vet inte varför min bil tog sig friheten men det är nog nåt fel som är trasigt..

Vet inte vad tjusningen är med stressat kött och iskalla pommes medan ungarna skriker efter ballonger och kön växer genom hela syltan!?

Väl hemma stod där en back med välsignad Falcon Julebrygd och skrek mitt namn.Prisad vare herren.
Medan ölen sakta strilar nedför min strupe så råkade jag bygga ett pepparkakshus.Och medan jag med tårfyllda ögon betraktade detta bedårande konstverk råkade jag kasta ihop en ladding med Calvadostryffelkulor. Och i skrivande stund sitter min underbara älskade fina söta Hona bredvid mig och är som hon brukar,nämligen alldeles underbar.

Och inte nog med det, imorgon skall granen stjä..eller jag menar inhandlas enligt tradition.Och sedan kan tomtefan komma när han vill.

TomtedryckP-HusÅterfall








Gott

2006-12-20 @ 16:44:24

140235-4

Denna brasa är tillägnad en viss kvinna som just nu befinner sig i Helsingborg. Om just du läser detta så vet du att du skall få en sån här när du kommer till oss i jul........*kram*



Onsdag innan jul

2006-12-20 @ 16:39:34

Idag är jag ledig från jobbet . Hundarna skall rastas och sedan står där två ton pellets ute på gårdsplanen som skall bäras in i källaren. Tur att man är vältränad och sugen på att bära pelletssäckar!
Var nere på ICA Maxi innan idag för att inhandla lite kaffe och lite godis till mitt pepparkakshus som skall byggas enligt jultradition.
Det var mycket folk i affären idag, sista rycket innan jul känns det som.
Stod där i kön och tittade förundrat på alle dessa människor runt omkring mig. Dom verkar stressade dagen till ära och dom kommer ideligen på saker som dom glömt att stoppa ned i kundvagnen.
Snabbt som attan låter dom vagnen stå i kön medan dom själva springer till kyldisken för att hämta grädde.
När dom väl kommer tillbaka till kassan inser dom att näste man kommit fram och deras kundvagn knuffats undan lite diskret.
Vilket liv det blir nu när dom skall reda upp vilken av dom som stod först i kassan. Men det är väl sånt som händer när man väljer gräddfilen!*ler*

Utanför butiken står stressade föräldrar och köper en korv utanför.
Granförsäljaren ljuger ihop en historia om att hans granar kommer att stå långt in på det nya året. SKITSNACK!!!
Jag kom ihåg en gran som jag köpte för nåt år sedan av honom, granen hann inte mer än in i huset förrän barren regnade av den.
Det enda som gör mig lycklig nu är min gamla Volvo som skall ta mig härifrån .

Tomten

2006-12-10 @ 22:23:17

Måste erkänna en sak. När jag var liten trodde jag också på tomten. Han var lite läskig där han kom med sin käpp och sitt skägg, ful var han med.
Tomtens kläder luktar unk, och han har smuttat på glöggen oxå. Får man dricka glögg och köra släde?
Med tindrande ögon satt jag där och väntade på att han skulle säga mitt namn,eller kommer han att göra det?? Jodå , paket fick jag och sen var det mat, skönt att det var över för i år tänkte man.

För det är väl lite så att de vuxna skrämmer barnen med att ÄT UPP MATEN annars ser tomten det och då får du inga paket. Gör si gör så annars ser tomten det och då kommer inte han till dig.
Tomten står utanför och ser detta och du får inga paket!
Inte nog med att barn brukar vara mörkrädda, nu stryker där runt en läskig gammal gubbe runt huset och tittar in genom fönstret också.
Varför är det inte okej att smygtitta in genom fönstret på grannfrun när det är okej när Tomten tittar in på ens barn?

Visst är vi smarta vi vuxna:)

Söndax igen

2006-12-10 @ 21:52:49

Det  har varit dotterhelg i huset i helgen. Jag och min kära sambo är tokglada när hon kommer till oss.
Vi har ätit våfflor med sylt och kurat i soffan till en bra film. Skogspromenaden med hundarna tog vi idag då solen äntligen visade sig efter många dagars dis.

Det är härligt med barns tankar. På ICA Maxi i helgen passerade vi ett hyllplan med tomtedräkter då tösen utbrast: Pappa, blir inte barnen förvirrade när dom ser tomtekläder på Maxi?

Dagens tanke går till alla ensamma människor så här i juletider. Skänka pengar vill jag inte göra för det sitter fortfarande massor med folk runt om oss som infe får ta del av pengarna.
Så nej, jag ger en tanke istället och bromsar mitt begär efter elektronikprylar och annat skräp som hamnar i min trånga källare...

Staken står

2006-12-01 @ 20:29:14

Då står min stake igen, Lyser i all sin prakt. Den är röd med fina dekorationer på runt roten. glänser längst ut på toppen gör den med. Visst är den gammal, men än står den upp för det den står för.Juledax. Tomtar och änglar,barr och stirriga barn som inget hellre vill än att få prassla lite under trädet vi släpat in i huset.

Julölen skall snart köpas in. Det är nu det händer i min stora kropp. Dagen innan julafton skall julölen öppnas och avnjutas i köket utan ungar, hundar, kvinnor eller något annat levande ting. Den dagen är MIN och kommer alltid att vara det. Om jag så skall släpa upp min julöl i skogen och baka barkpepparkaka så är denna dagen min!

Jag har alltid jobbat på helger och högtidsdagar innan,men nu är det slut med det. Jag behöver inte längre kämpa med näbbar och klor för att få avnjuta den 23 december.*ler*
Denna dag så skall det bakas i stora lass och bygga pepparkakshus skall jag om det så är det sista jag gör.
Julklappar i all ära men känslan dagen innan finns det inget som slår.
Jag ser det som kvalitetstid för mig sjölv. Supa skallen i bitar ligger inte för mig , men att få avnjuta en Falcon Julebrygd med mig själv denna dagen slår allt.

Visst blev det för mycket en gång för många år sedan då ölet tog slut och inspirationen tröt. Då råkade jag baka sex olika kakor på samma recept.Det blev apelsinpinnar, Citronpinnar, Marängpinnar,Äppelpinnar,pepparkakspinnar, vaniljpinnar!

Men iår skall det bakas så det skvätter om mig. Här skall fejas ,bakas ,och avnjutas.


Finns tomten så jobbar han på Falcon...


Julbord

2006-12-01 @ 20:28:53

På lördag är det julbord med allt vad det innebär.
Anställda som knutit näven under hela året får nu äntligen chansen att hävda sig och verkligen berätta för chefen vilken ängel han är.
Hela året har gått och ingen har stått upp för sin åsikt förrän nu..

Frågan är om det är så lyckat!!!??